Kerstmis is de meest geliefde feestdag van het jaar en veel mensen geven de voorkeur aan reizen tijdens deze feestelijke periode. Het is de tijd van het jaar waarin wij kunnen genieten van kerstmarkten, feestelijke evenementen en winteractiviteiten. Maar waar zijn de beste bestemmingen om tijdens Kerstmis te bezoeken? Als jij ook op zoek bent naar inspiratie voor jouw kerstreis, lees dan zeker verder! In dit artikel presenteren we de topbestemmingen voor een magische kerstvakantie.

 

1. Berlijn, Duitsland

Berlijn is een stad die beroemd is om zijn kerstmarkten. Er zijn meer dan zestig markten, die in de hele stad te vinden zijn, maar de meest populaire is de kerstmarkt in Charlottenburg Palace. Deze kerstmarkt biedt traditionele Duitse gerechten, glühwein en ambachtelijke producten. Er is ook een ijsbaan, een reuzenrad en een groot kerstboom.

 

2. Edinburgh, Schotland

Edinburgh staat bekend om zijn feestelijke programma, dat geweldig is voor jong en oud. De stad organiseert de Europese kerstmarkt, die niet alleen de bekende attracties biedt, maar ook een ijsbaan, een fantastische Kinder World en een Big Wheel. Er is ook een spectaculaire vreugdevuur, gevolgd door een indrukwekkend vuurwerk.

 

3. Lapland, Finland

Lapland is een perfecte bestemming voor reiszoekers die op zoek zijn naar een magische kerstvakantie. Je kunt hier het noorderlicht zien, een rendiertocht maken, een bezoek brengen aan Santa Claus Village en een husky safari doen. Dit is ook de thuisbasis van de enige echte kerstman, dus kinderen kunnen hier hun kerstwensen delen en foto’s maken met Santa Claus.

 

4. New York City, Verenigde Staten

New York City is een van de meest iconische steden voor kerstvakanties. Het is de thuisbasis van de Rockefeller Centre Christmas Tree, die gelegen is op Times Square. Er zijn feestelijke winkelcentra en kerstmarkten zoals Bryant Park Winter Village en Union Square Holiday Market. Je kunt ook een slee rit maken in Central Park of gaan schaatsen op de beroemde ijsbanen op Rockefeller Center, Bryant Park of Wollman Rink.

 

5. Praag, Tsjechië

Praag is een andere must-visit bestemming tijdens de kerstvakantie. Het centrale Wenceslausplein heeft een indrukwekkende kerstmarkt met traditionele producten, levende kerstmuziek, een kinderhoekje en live entertainment. Praag is ook beroemd om zijn bier en daarom kan je hier sherlock Holmes bier proeven, genoemd naar de beroemde Britse detective.

 

Dat waren de topkerstbestemmingen voor jouw kerstvakantie. Deze bestemmingen bieden elk hun unieke kerstsfeer en -activiteiten aan en creëren onvergetelijke kerstherinneringen. Of je nu op zoek bent naar avontuur, romantiek of gewoon lekker wil ontsnappen naar een andere bestemming, deze plaatsen zullen je zeker niet teleurstellen en je kerstreis onvergetelijk maken. Welke bestemming kies jij voor jouw kerstvakantie? Laat het ons weten in de comments hieronder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *