riool-ontstoppen
De slechtste manieren om een riool te verstoppen en hoe ze te voorkomen

september 29, 2022

Wat is een riool en hoe werkt het?

Een riool is een leiding die afvalwater en afvalwater van woningen, bedrijven of instellingen naar een afvalwaterzuiveringsinstallatie voert. Het riool- en afvalwater wordt door de pijp gedragen in de vorm van een mengsel van water, slib en ander vuil.

Riolen zijn meestal gemaakt van klei, beton of plastic. Ze zijn ontworpen om eventuele verstoppingen te voorkomen. Een manier waarop ze dit doen, is door het gebruik van roosters die luchtstroom mogelijk maken, evenals roosters waardoor vloeistoffen en vaste stoffen erdoorheen kunnen stromen. Daarom is het soms nodig om je Riool ontstoppen in Den Haag.

Wat zijn de manieren om een riool te verstoppen te vermijden?

Het riool is een noodzakelijke functie van de stad. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat het vrij en efficiënt kan bewegen. Veel mensen verstoppen het rioolstelsel echter vaak met allerlei voorwerpen en materialen waarvan ze zich niet realiseren dat ze niet geschikt zijn voor verwijdering.

De ergste manieren om een riool te verstoppen zijn:

– Voorwerpen die door het toilet zijn doorgespoeld en vervolgens in het riool belanden, zoals doekjes, luiers en producten voor vrouwelijke hygiëne;

– Vetten uit bakoliën;

– Papieren handdoeken

Wat zijn de meest voorkomende oorzaken van een verstopte afvoer of riool?

De meest voorkomende oorzaken van verstopte riolen zijn:

– een vreemd voorwerp zoals een kledingstuk, tissue of ander voorwerp

– boomwortels die in het riool zijn gegroeid

– vet en olie van het koken

– vast afval dat door het toilet is gespoeld en niet volledig is verwijderd

Hoe kom ik van een verstopping in mijn afvoer of in mijn riool af?

Om een afvoer te ontstoppen, moet u de verstopping verwijderen en vervolgens doorspoelen met water.

Om een afvoer te ontstoppen, gebruikt u eerst een plunjer of tang om de verstopping uit de afvoer te verwijderen. Je kunt ook kokend water door de afvoer gieten om eventuele klompen los te maken.

4 eenvoudige stappen om uw afvoer of uw rioolbuizen te ontstoppen zonder een expert te bellen

Wanneer u een verstopte afvoer heeft, kan het lastig zijn om uw afvoer of rioolleidingen te ontstoppen zonder de hulp van een deskundige. Maar er zijn een paar eenvoudige stappen die u kunt nemen om verstoppingen in de eerste plaats te voorkomen.

De eerste stap is ervoor te zorgen dat u niet te veel wasmiddel gebruikt bij het wassen van uw kleding. Dit helpt voorkomen dat pluisjes en haren vast komen te zitten in de leiding, waardoor verstoppingen ontstaan.

De tweede stap is ervoor te zorgen dat u geen vetten en oliën door uw afvoer- of rioolbuizen giet. Deze stoffen zijn moeilijker door water af te breken, waardoor ze verstoppingen veroorzaken.

De derde stap is om te voorkomen dat u vet door uw gootsteen of toilet giet, omdat dit stolt en ook een verstopping in de leiding veroorzaakt.

De vierde stap is om in de gaten te houden wat er door de gootsteen of het toilet gaat, zodat je eventuele verstoppingen snel kunt vinden en deblokkeren. Moet je toch je riool ontstoppen Utrecht? Bel dan Regio riool!

Uitgelicht

Meer artikelen