Heb je een nieuwe kast nodig voor in je woonkamer? Het is altijd leuk om op zoek te gaan naar andere meubels. Wellicht wil je een oude kast vervangen of je hebt ruimte voor een extra woonkamerkast. Of je nu je eigen woning opnieuw inricht of dat het gaat om een verhuizing, probeer een kast te scoren die precies aansluit bij jouw wensen.

Wat is het doel van de kast?

Waarom heb je de kast nodig? Zoek je een woonkamerkast omdat je nodig wat extra opbergruimte nodig hebt? Je hebt geen idee waar je al het speelgoed van je kinderen op moet ruimen. Of je hebt zelf nogal wat boeken bij elkaar gespaard en nu zoek je een mooie kast voor je boeken. Op het moment zijn open woonkamerkasten heel populair. Ook bij Emob meubels zijn er heel wat te vinden. Deze kasten zijn verkrijgbaar in heel veel soorten, maten en uitstralingen. Het voordeel van een open woonkamerkast is dat je veel spulletjes kwijt kunt, maar het is ook een ideaal meubel om lekker mee te decoreren.

Woonkamer

Welke open woonkamerkast spreekt jou het meeste aan?

Kijk je bij Emob meubels naar open woonkamerkasten, dan zie je heel duidelijk wat er allemaal mogelijk is. Soms kiezen mensen voor de zogenaamde ladderkast. Dit is een meubel dat je goed kunt gebruiken als je niet al te veel ruimte hebt. Het staat gezellig in je kamer en je kunt er gezellig wat spulletjes op neerzetten. Gaat het bij jou om al die boeken die je verzameld hebt, dan kun je bij Emob meubels ook open boekenkasten vinden. Uiteraard gaat dit wel om een kast met een achterwand. Je moet er niet aan denken dat al je boeken uit de kast vallen. Open kasten zijn ook uitstekend in te zetten als roomdividers. Ten slotte zien we dan nog dat de moderne stellingkasten op dit moment erg populair zijn.

Hoe maak je het gezellig met een open woonkamerkast?

Een open woonkamerkast vraagt om een bepaalde manier van inrichten. Als je alles zomaar lukraak in je open kast zet, heb je kans dat het heel rommelig wordt. Kijk daarom eerst eens naar de kleuren die jou aanspreken. Laat bij de spullen die je plaatst in je woonkamerkast een kleur overheersen. Als je meer dan 3 verschillende kleuren gebruikt, wordt het al snel rommelig. Varieer daarnaast in formaten. Het is erg saai als al je plantjes, foto’s, boeken, vaasjes en beeldjes precies even groot zijn. Neem juist verschillende hoogtes en breedtes, zodat er een speelse uitstraling ontstaat.