Je loopt een huis binnen en bam! Daar staat-ie: een stalen deur waar je niet alleen doorheen loopt, maar wat ook een kunstwerk op zichzelf is. Stalen deuren zijn nu helemaal hot in het interieur. En eerlijk gezegd, dat is helemaal terecht. Deze deuren zijn niet gewoon de ingangen; ze kunnen meteen de sfeer van een ruimte veranderen. Laten we eens kijken welke soorten stalen deuren er allemaal zijn, en misschien laat jij er binnenkort ook wel een installeren.

Opdekdeur of stompe deur: wat is het verschil?

Oké, dus als je een stalen deur wil uitzoeken, moet je weten wat het verschil is tussen twee soorten: opdekdeuren en stompe deuren. Een opdekdeur is een stalen deur met kozijn en heeft scharnieren aan één kant om vast te maken. Een stompe deur gaat weer helemaal in het kozijn en heeft een rand rondom aan drie kanten. Stompe deuren zien er vaak wat strakker uit. Dus, als je een deur wil die makkelijk te installeren is en er modern uitziet, dan is een opdekdeur een goede keuze. Ze passen goed bij moderne en industriële ontwerpen en houden ook de warmte en het geluid buiten. Stompe deuren zijn handig als je een nettere uitstraling wil, maar let op, ze kunnen iets meer vakmanschap vragen bij de installatie.

Taatsdeur

Als je echt een coole stalen deur wilt, moet je zeker denken aan een taatsdeur. Deze deuren draaien anders dan gewone deuren, ze draaien om een soort paal in het midden in plaats van aan de zijkanten. Hierdoor lijkt het net alsof de deur zweeft, wat er supergaaf uitziet. Taatsdeuren zijn superhandig voor grote openingen tussen kamers of naar buiten. Niet alleen zien ze er gaaf uit, maar ze werken ook heel handig. Ze draaien soepel en kunnen naar beide kanten open, wat handig is als er veel mensen door moeten. Je ziet deze deuren vaak in moderne huizen, omdat ze echt opvallen.

Schuifdeuren

Stel je voor dat je ruimte wilt besparen, maar je wilt er niet saai uitzien. Hier komen schuifdeuren om de hoek kijken! Deze speciale deuren zijn echt handig als je niet te veel plek wilt verliezen. Een stalen schuifdeur kan een supermooie scheidingslijn zijn tussen kamers of je toegang geven tot bijvoorbeeld een kast of badkamer. Het toffe is dat schuifdeuren echt makkelijk te gebruiken zijn en er ook strak uitzien. Ze draaien niet open, dus je hebt geen extra ruimte nodig. Perfect als je niet veel ruimte hebt. Of je nu een modern, stoer interieur hebt of juist meer iets landelijks, een stalen schuifdeur geeft altijd een moderne touch. Welke stalen deur kies jij?

https://gewoongers.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *